FRIABILIMETER
Malt Analiz Cihazı

Bira ve malt endüstrisi için malt mayalanma değerinin kolay değerlendirilmesi için kullanılmaktadır.

KATEGORİ Malt Analiz Cihazı
MARKA PFEUFFER
MENŞEİ ALMANYA
GARANTİ 2 Yıl Garanti + 10 Yıl Yedek Parça
PAYLAŞ

ÜRÜN GÖRSELLERİ

ÜRÜN AÇIKLAMASI

Uygulama

Bira üreticilerinin ekonomik bira üretimi için yüksek kaliteli maltlara ihtiyaçları vardır. Bu maltlar malt malsterlar – malt fabrikaları tarafından üretilmeli ve değerlendirilmelidir. Cihaz, maltın mayalanma değerinin hızlı ve kolay bir şekilde belirlenmesini sağlar. Fırınlama işleminden hemen sonra hem malt kalitesinin kontrolüne olanak verir. Maltlama sürecinde düzensizlikler tespit edilip düzeltilebilir. Bira fabrikaları teslimatın hemen ardından malt kalitesini belirleyebilir ve bu doğrultuda uyumlu malt harmanları seçebilir. Tüm bunlar sayesinde problemler önlenmiş olur.

Prensip

Malt numunesi mekanik olarak sert ve ufalanabilir parçalarına ayrılır. Bu amaçla tahıllar, 8 dakikalık bir süre boyunca sabit basınçlı bir kauçuk kaplı silindirin basınç kuvveti vasıtasıyla döner örgü teline karşı preslenir. Ufanalan malt parçaları elekten geçerken, cam taneler ve sert parçalar elek tamburunun içinde kalır.

Analiz süreci

50 gr ± 0,01 g malt numunesi tartılır ve cihaza doldurulur. Ardından cihaz açılır, yanal çekme kolu aşağı doğru çekilir ve alt durdurma çentiğine kilitlenir. 8 dakika sonra cihaz kapanır. Elek tamburunun içinde kalan camsı malt parçaları tartılır ve% 100 olarak alınan ufalanabilirlik değeri hesaplanır.

Bütün haldeki hiyalin tayini

Sert malt parçaları, parça hiyalin ve bütün hiyalin olarak ayrılır. Tüm tane halindeki hiyalin tahıl parçaları arttıkça mayalanma değeri düşer. ¾ ‘ den daha büyük olan tüm taneler camsı malt parçaları içerisinde ayıklanır. %100 olarak alınan bu kısım bütün haldeki hiyalin olarak kabul edilir. Elek tambur içerisindekiler; 2,2 mm aralık genişliğine sahip bir ayıklama eleği üzerinde 60 saniye boyunca çalkalanır. Elek üzerinde kalan kısım arça hiyalin olarak kabul edilir.

Hiyalinin anlamı

Aşırı hiyalin, ezme ve posadan ayırma sürecinde olumsuz bir etkiye sahiptir. Mayalama süreci boyunca, şıra berraklaştırma, fermantasyon ve filtrasyon sırasında problemler oluşabilir. Bu nedenle türe ve yıla bağlı olarak farklılıklar olabilir.

Resmi metotlar

Friabilimeter, EBC-yöntemi 4.15, MEBAK 4.1.3.6 ve ASBC Malt-12'ye göre malt ufalanabilirliğinin belirlenmesi için uygundur. Pfeuffer GmbH, zorunlu referans ufanabilirlik-kırılganlık değerinin belirlenmesi için EBC-Analiz Komitesi ile işbirliği içinde bir Friabilimeter ağı kurmuştur.

Kalibrasyon

Friabilimeter'ın ayarı ufalanabilirliği belirli bir referans malt aracılığı ile kontrol edilebilir. Gövdenin üsr kısmında bulunan bir ayar vidası ile kalibre edilir. Sunulan kalibrasyon seti basınçlı merdane ve yay basıncının kontrolü için kullanılır.

Teknik veriler

güç kaynağı
230 V * / 50 Hz (diğerleri isteğe bağlıdır)

boyutlar
400 x 265 x 270 mm

ağırlık
12 kg

s / no. 1810 0000 Friabilimeter

 


 

Malt gevreklik oranı değerlendirmesi şu kıstaslara göre yapılır:

  • MEBAK-metod 4. 1. 3. 6,      Tannometre'de açıklaması
  • EBC-metod 4. 15,                 Avrupa Mayalama Konveksiyonu
  • ASBC-metod Malt-12,          Amerikan Mayalama Kimyagerleri Topluluğu

TEKLİF FORMU

YUKARI