Unlu Mamüllerde
Tekstür Ölçüm Cihazı

Tekstür Cihazı ile unlu mamüllerin dokusal özelliklerini ölçmek için birçok uygulama bulunmaktadır.

MARKA Stable Micro Systems
MENŞEİ İngiltere
GARANTİ 2 YIL GARANTİ + 10 YIL YEDEK PARÇA
PAYLAŞ

ÜRÜN AÇIKLAMASI

Ham maddeden son ürüne kadar birçok ölçüm yapabilirsiniz.

Hepimiz kendimizi, lezzetli yumuşak, kabarık  ve lezzetli bir sünger kek, çiğnenmiş ağızdadağılan bir karamel dilimi veya huysuz bir kruvasan ile şımartmayı severiz.Günümüzde, farklı tüketiciler çeşitli pişmiş şekerleme ürünlerini seçebilir vetadını çıkarabilirler. Dudaklar ve damak tatları evrimleştikçe, glutensiz dedahil olmak üzere sunulan ürün yelpazesi de böyledir; günümüzde şekerlemepiyasasındaki rekabet ürünleri çeşitli olmaya itmiştir.
Ancak, kalıcı olan bir şey, tüketicinin kaliteye ve standarda duyduğu istektir. Kalitede sadece lezzet ile değil aynı zamanda ürünün dokusu ile ilişkilidir. Bu nedenle, üreticilerin verimliliği, en iyi tarifleri ve en önemlisi tüketici memnuniyetini sağlamak için geliştirme ve üretimin ilk aşamalarında kapsamlı fiziksel ürün testlerine yatırım yapmaları gerekmektedir.

Exponent Texture Analyzer yazılımına çok çeşitli BAKERY PRODUCT test yöntemleri (AACC ve AIB Standartları dahil) dahildir ve otomatik olarak sadece tek bir düğme ile yüklenir. Erişim ve ürün özelliklerinin önceden sizin için hazırlanan ayarlarına erişiminiz daha hızlı test yapmanıza yardımcı olmaktadır.

Tipik ölçümler şunları içerir: • Sertlik / Yumuşaklık / Staling • Genişletilebilirlik • Crispness /Kırılganlık • Yapışkanlık / Yapışkanlık • Fırında somun hacmi / kalitesi •Kırıntı dokusu / kabuk etkisi • Sıkıştırılabilirlik • Prova oranı • Tokluk •Çekme Mukavemeti • Kıvılcım / Kurtarma Hızı / Esneklik • Tutarlılık • İş yumuşaması

Her yıl düzenlenen AACC, ICC ve IFT toplantılarına katılanların yanı sıra Campden BRI'nin Tahıllar, Öğütme ve Pişirme Paneli üyesi olarak, endüstrinin ve müşterilerimizin gereksinimlerine ayak uydurabilinmektedir. Yıllar boyunca Kieffer Dough & Gluten Extensibility Rig ve Warburtons Dough Stickiness Rig gibi demirbaşlar geliştirmek için en iyi bilim insanları ve şirketlerle birlikte çalışılmıştır.

Tekstür cihazı serisinin herhangi biri, listelenen ürün testleri için kullanılabilir.

Bu uygulama alanında yaygın olarak kullanılan özel donanımlar ve tipik ölçümlerin bir bölümü aşağıda gösterilmiştir, ancak bu ekmek ürünlerinin test edilmesi için mevcut olan tüm aralığı içermez. Test prosedürleri şunlardır: sıkıştırma, delinme / penetrasyon, gerilme, kırılma /bükme, ekstrüzyon, kesme / soyma.

DONANIMLAR

Probe

Ekmek sertliğinin AACC Standart Metod 74-09.01'e göre ölçülmesine izin verir.

Kieffer Dough &Gluten Extensibility Rig

Hamurun ve gluten uzatılabilirliğinin doğru bir şekilde belirlenmesi için bir mikro donanım çözümü.

Tortilla / PastryBurst Rig

Hamur işi ve ekmeklere uzatma ve elastikiyet ölçümleri yapmak için geliştirilmiştir.

SMS / Chen-HoseneyDough Stickines Rig

Karışım süresi, su içeriği, enzim aktivitesi, buğday çeşidive bileşimi açısından hamur yapışkanlığını araştırmak için kullanılır.

Dough Preperation Set

Bisküvi hamurunun sertliğini / kıvamını ölçmek içinkullanılır.

Three Point Bend Rig

Bisküvi, kurabiye ve krakerlerin kırılabilirlik / kopma mukavemetinin değerlendirilmesinde kullanılır.

Cylinder Probe

Silindir probu kullanılarak ekmek sıkışması / kırılabilmetesti.

Cylinder Probe

Nem göçü nedeniyle pişmiş pasta hamurunun yumuşamasının değerlendirilmesi.

Compression Platen

Pastanın sıkılığının ve yaylanabilirliğinin değerlendirilmesi.

SMS / Miller-Hoseney Toughness Rig

Ekmeğin ve diğer dilimlenmiş ürünlerin tokluğunu vesıkılığını belirlemek için kullanılır.

Bread V Squeeze Rig

Paketlenmiş veya paketlenmemiş bütün ekmek somun tazeliğini değerlendirmeye izin verir.

Topluluk Kayıtlı Tasarım

Extended Craft Knife
Derin ve daha geniş örneklerin kesilmesi için ince bir şeritbıçak kullanılmasını sağlar.

Ekmek üretim prosesiboyunca test edilebilecek 11 farklı ölçüm

Warburtons Dough Stickiness Rig

Büyük hamur örneklerinin sıkılığını ve yapışkanlığının ölçümü

TEKLİF FORMU

YUKARI